150 de stații de încărcare auto vor fi instalate în Sectorul 6

Eduard Turcu
sursă foto: Ciprian Ciucu
sursă foto: Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6, anunță că a depus un proiect de finanțare la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), pentru 150 de stații de încărcare.

„Acestea vor avea o putere de 7.4 kw și vor fi amplasate în 71 de locații, în cartiere, între blocuri, aproape de casele dumneavoastră”, precizează liberalul.

Ciprian Ciucu mai spune că „fiecare stație este prevăzută cu câte două puncte de reîncărcare și panouri solare”.

3760 de masini electrice si hibride care sunt inregistrate in Sectorul 6 vor beneficia de pe urma investiției de 10 milioane

Valoarea totală a investiției este de 10.411.689.05 lei, din care 8.996.163,79 lei sunt bani nerambursabili.

De asemenea, liberalul precizează că „în martie am depus un alt proiect la AFM, primul din #București, pentru 40 de astfel de stații, în valoare de 8.301.957,8 lei. În prezent, se află în analiză.”

Stațiile vor fi amplasate în 28 de locații, iar fiecare va avea câte două puncte de reîncărcare ce vor fi alimentate din rețeaua publică de distribuție. În total vom avea stații in 101 de locații (cu cele existente acum).

Unul va permite încărcarea autovehiculelor în curent continuu, la o putere de 50 kW, și al doilea la curent alternativ, la o putere de 22 kW.

Ciprian Ciucu subliniază că administrația liberală pe care o conduce este pregătită să acceseze orice linie de finanțare dedicată primăriilor care va fi deschisă. Acesta mai spune că „suntem pregătiți să facem investiții pentru pentru a schimba #Sectorul6.”

Distribuie articolul