160.000 de copii din medii defavorizate au primit vouchere educaționale

Eduard Turcu

160.000 de copii din medii defavorizate, care deţineau carduri, au primit deja sprijinul de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte în această toamnă, a anuțat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE). Pe lângă aceștia, vor mai primi sprijin alți 200.000, pentru care au fost emise carduri, ce urmează să fie livrate inspectoratelor şcolare judeţene.

Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Vă anunț că până în acest moment 160.000 de copii din România au primit vouchere educaționale de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite după ce ieri am făcut o serie importantă de plăți”.

Încă 200.000 de elevi urmează să primească aceste vouchere

„Iar alți 200.000 vor primi sprijinul în perioada următoare. Deși numărul de beneficiari a crescut cu 150.000 față de anul trecut, am reușit să efectuăm diligențele pentru ca toți elevii eligibili să își primească ajutorul, sub deviza <<nimeni nu este lăsat în urmă>>. Las mai multe detalii în comentarii”, a transmis liberalul.

„Prima cerinţă a educaţiei incluzive este să diminuăm până la a elimina toate formele de excluziune. Iar Guvernul României are ca principală prioritate să asigure accesul, participarea şi succesul şcolar pentru toţi copiii, valoarea centrală a acestei țări. #BaniEuropeniPentruEducație”, a precizat Marcel Boloș.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Distribuie articolul