168 de milioane de euro pentru ca românii din diaspora să își deschidă afaceri în România

Premierul liberal Nicolae Ciucă i-a invitat pe românii din diaspora să aplice, în România, pentru dezvoltarea de proiecte în domeniile de înaltă calificare în care au acumulat experiență.

Pentru atragerea elitei specializate din străinătate, Guvernul a alocat o finanțare de 168 milioane lei. „Banii sunt destinați celor care doresc să revină în țară pentru a-și deschide afaceri axate pe cercetare-dezvoltare și inovare, a anunțat primul-ministru în cadrul conferinței <<Smart diaspora – în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat>>, organizată de Alianța Timișoara Universitară”, după cum a declarat europarlamentarul, Rareș Bogdan.

Liberalul a mai precizat că „românii din străinătate au nevoie de oportunități reale pentru a-și putea valorifica, în țara de origine, experiența pe care au acumulat-o peste hotare. Tocmai din acest motiv, programul Start-up Nation din acest an are o componentă special destinată pentru diaspora. Astfel de inițiative au un beneficiu dublu: pentru evoluția profesională a celor care se întorc acasă și pentru sectorul științific și de dezvoltare tehnologică al României.”

Leave a Comment