214 milioane euro pentru antreprenoriatul social: Peste 1400 întreprinderi se vor deschide cu ajutorul fondurilor europene

Eduard
Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, susține o conferință de presă la sediul guvernului din București, vineri 1 iulie 2022. Inquam Photos / George Calin

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat, în consultare publică, ghidurile solicitantului pentru apelurile de proiecte destinate economiei sociale finanțate prin Programul Educației și Ocupare și prin Programul Incluziune și Demnitate Socială, cu un buget total de peste 214 milioane euro.

Marcel Boloș: „Intervențiile pe care le vom finanța prin apelurile dedicate întreprinderilor sociale, atât în mediul rural, cât și în mediul urban, vor viza o arie economico-socială importantă, contribuind direct la îmbunătățirea calității vieții în comunitățile unde vor activa aceste întreprinderi. Calificările dobândite în domeniul antreprenoriatului în economia socială vor oferi beneficiarilor șansa să pornească afaceri pe cont propriu și să creeze noi locuri de muncă. De asemenea, înființarea întreprinderilor sociale creează, pentru persoanele din grupuri dezavantajate, oportunitatea de a-și depăși starea de vulnerabilitate prin integrarea pe piața muncii”.

„În urma acestor apeluri de proiecte pe care le vom lansa în prima parte a lunii iunie, urmărim sprijinirea a peste 1.400 de întreprinderi sociale în comunitățile rurale și urbane ale României. Aceste întreprinderi se concentrează pe soluționarea problemelor sociale, cum ar fi reducerea sărăciei, îmbunătățirea accesului la educație sau îngrijire medicală. Astfel, ele contribuie la creșterea economică durabilă și la îmbunătățirea calității vieții pentru oamenii din comunitățile respective”a declarat ministrul Marcel Boloș.

Mai multe detalii aici.

sursă: mfe.gov.ro

Distribuie articolul