Alba: drumul Valea Inzelului din Comuna Livezile este în curs de reabilitare

Constantinescu Denisa

Horațiu Han, primarul Comunei Livezile, din Județul Alba începe demersurile pentru reablitarea drumului forestier Poiana Aiudului- Valea Inzelului.

Din mai multe considerente bine determinate, primarul liberal a declarat ca dorește trecerea drumului Valea Inzelului în domeniul public.

“În primul rând acest drum pornește de la podul peste Valea Inzelului de pe DJ 107M Aiud – Rimetea și merge 1,8 kilometri prin intravilanul comunei noastre înspre satul Valea Inzelului din comuna Râmeț. În altă ordine de idei, atât timp cât acest drum este în patrimoniul Romsilva, noi administrația comunei Livezile, suntem legați de mâini și nu putem să investim nici măcar un leu în modernizarea lui”, declara primarul liberal Horațiu Han cu ceva timp în urmă, înainte de efectuarea procedurilor de trecere a drumului Valea Inzelului în domeniul public.

De asemenea, deputatul Alin Ignat a contribuit la realizarea obiectivului primarului Comunei Livezile.

“În urmă cu aproape un an, după preluarea mandatului de deputat, am avut o discuție cu primarul liberal Horatiu Han și l-am întrebat cu ce pot să ajut administrația și comunitatea de la Livezile. Mi-a spus atunci că cea mai mare problemă pe care o are este drumul Valea Inzelului, un drum de aproximativ 1,5 km, aflat în proprietatea Romsilva, dar neîntabulat, un drum care deservește zeci de familii și pe care primăria nu putea interveni pentru modernizare.

Acum, după mai bine de 5 ani de la primele solicitări către Romsilva pentru preluarea drumului de către primărie, după multe eforturi ale echipei domnului primar și după demersurile pe care le-am făcut, în ultimele luni, în calitate de deputat de Alba, pentru susținerea acestei cauze, am putut să le dăm vești bune oamenilor, astăzi, când în sfârșit drumul este întabulat, iar documentația poate fi înaintată către Romsilva și Ministerului Mediului pentru continuarea procedurilor de predare” a declarat deputatul Alin Ignat pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul