Deputatul George Tuță anunță Înființarea Registrului Electronic Național al Disciplinei În Autorizarea Construcțiilor

Denis

Deputatul George Tuță a anunțat faptul că a depus o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative pentru Întărirea disciplinei autorizării construcțiilor.

Principala modificare prevede ca Inspectoratul de Stat În Construcții – I.S.C. să Înființeze şi să gestioneze Registrul Electronic Național al Disciplinei În Autorizarea Construcțiilor. Registrul va cuprinde informații legate de certificatele de urbanism, autorizațiile de construire şi recepția la terminarea lucrărilor, precum şi, după caz, informații despre:

  • rezistență mecanică şi stabilitate
  • securitate la incendiu
  • igienă, sănătate şi mediu Înconjurător
  • siguranță şi accesibilitate În exploatare
  • protecție Împotriva zgomotului
  • economie de energie şi izolare termică
  • utilizare sustenabilă a resurselor naturale

„Subiectele legate de disciplina În construcții au impact În viețile şi timpul românilor, zi de zi. Fie că vorbim de prelungirea valabilității certificatelor de urbanism, a autorizațiilor de construire sau de recepția la terminarea lucrărilor, toate sunt evenimente importante care solicită mult timp, atât din partea cetățenilor implicați, cât şi a autorităților relevante.

Prin aceasta inițiativă legislativă punem bazele unui serviciu public, bazat pe furnizarea de date specifice de către autoritățile administrației publice competente, care vor completa Registrul Electronic Național al Disciplinei În Construcții.”, transmite George Tuță, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „va exista o bază comună, un istoric al imobilelor din țara noastră, iar cetățenii nu vor mai fi nevoiți să facă drumuri inutile de la o instituție la alta. Ne dorim să creştem gradul de transparență şi accesul la date, elemente de normalitate Într-un stat prietenos cu cetățenii. Le mulțumesc tuturor colegilor care susțin această inițiativă legislativă şi am Încredere că proiectul va fi dezbătut şi adoptat În cel mai scurt timp”.

Sursa: Comunicat De Presă Camera Deputaților

Distribuie articolul