Secretarul de Stat Diana Baciuna: M-am bucurat să particip, astăzi, la evenimentul organizat de FABIZ-ASE de lansare a primului program de master în domeniul cultural și în industriile creative din România

Eduard Turcu

Diana Baciuna, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii, a participat la lansarea primului program de master în domeniul cultural și în industriile creative din România.

Diana Baciuna: „M-am bucurat să particip, astăzi, la evenimentul organizat de FABIZ-ASE de lansare a primului program de master în domeniul cultural și în industriile creative din România! Este nevoie ca specialiștii din domeniul culturii, în special cei aflați la început de drum, să fie sprijiniți pentru a-și dezvolta propriile business-uri într-un sector care încă suferă de subfinanțare și care, de cele mai multe ori, ajunge la capitolul “și altele”. Astăzi, nu se lansează doar un program de studii masterale, ci și o platformă care ne dă posibilitatea să promovăm cultura, inovația și profesionalismul în domeniu”.

„M-am bucurat să văd că managementul și mentoratul cultural sunt cele mai relevante competențe pe care le vor avea viitorii absolvenți. Cred că e nevoie ca mediul universitar și instituțiile publice să colaboreze mai mult și mai bine pentru generațiile de tineri și pentru o Românie în care educația și cultura sunt prețuite la nivelul pe care îl merită”, a spus liberala.

sursă: Diana Baciuna, Facebook

Distribuie articolul