Ciprian Pandea, senator PNL: Am susținut și aprobat un proiect de lege inițiat de un grup de senatori liberali

Badila Antonia

În plenul Senatului am susținut și aprobat un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, pentru modificarea și completarea Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului și pentru modificarea și completarea Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004.

,,Inițiativa vine cu măsuri care să corecteze incoerențele legislative și să acopere vidul legislativ pentru a proteja proprietatea privată și pentru a încuraja investițiile în sectorul imobiliar.

Astfel, potrivit proiectului votat conținutul autorizației de construire este considerat adus la cunoștință organismelor sociale interesate la data ultimei operațiuni de publicitate, iar termenul pentru introducerea cererilor de anulare, de suspendare sau de intervenție este de 60 de zile și începe să curgă de la data ultimei operațiuni de publicitate (termenul curgea până la un an, potrivit vechilor prevederi). Cu alte cuvinte, vor fi evitate situațiile în care existau plângeri în instanță în timpul activităților de construire, ceea ce ducea la suspendarea lucrărilor și la pierderi pentru investitori, chiar dacă aceștia câștigau în instanță acțiunile”, declară Ciprian Pandea senatorul PNL Călărași.

Distribuie articolul