Virgil Popescu: A fost aprobat grantul de aproximativ 38 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii sistemului de înmagazinare și extracție a gazelor naturale din Depozitul de la Bilciurești

Media PNL

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a marcat o nouă etapă din proiectul mare de modernizare a sectorului energetic din țara noastră: A fost aprobat grantul de aproximativ 38 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii sistemului de înmagazinare și extracție a gazelor naturale din Depozitul de la Bilciurești.

În calitate de beneficiar DEPOGAZ Ploiești a semnat astăzi, 17 mai 2023, Acordul de Grant – Proiect 101103289 — 6.20.7-RO-W-M-22-Bilciuresti UGS cu Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA), pentru implementarea proiectului PIC 6.20.7 – „Creșterea capacității de extracție zilnică în cadrul Depozitului Bilciurești”.

Proiectul „Creșterea capacității de extracție zilnică în cadrul Depozitului Bilciurești – Modernizarea infrastructurii sistemului de înmagazinare gaze naturale” are ca scop creșterea capacității de livrare zilnică a gazelor din depozitul Bilciurești de la 14 mil. Smc/zi la 20 mil. Smc/zi, corelată și cu o creștere a capacității de înmagazinare de 108 mil. Smc/ciclu.

Este esențial să creștem capacitatea de înmagazinare și extracție pentru a reuși să ne îndeplinim obiectivul de independență și securitate energetică. Totodată, ne pregătim pentru momentul când vom extrage gazele din Marea Neagră. Vreau să felicit echipa de la Depogaz pentru că au reușit să obțină acest grant și le doresc mult succes în finalizarea acestui proiect important și vital. Da, se poate și așa cum am spus există fonduri suficiente pentru a duce la final toate proiectele prin care modernizăm energia din țara noastră!” a declarat ministrul.

Sursa : Facebook Virgil Popescu

Distribuie articolul