Oradea: primăria o să contruiască o școală în cartierul Nufărul. Investiție de peste 20 milioane euro

Paul

Primăria Oradea a decis, în urma dezvoltării imobiliare în cartierul Nufărul, să construiască o nouă școală în acea zonă. Aceasta o să dispună de 50 de săli de clasă pentru 1.250 de lei.

Terenul o să aibă o suprafață de 15.632 mp, iar investiția o să fie de peste 20.000.000 euro.

„Având în vedere deficitul din ce în ce mai mare de clase în învățământul orădean, este evident că trebuie să găsim noi soluții, pentru a nu ajunge ca elevii să învețe în două schimburi. De altfel, suntem printre puținele orașe din țară care nu are învățământ în două schimburi. Un învățământ de calitate trebuie să se desfășoare într-un singur schimb, cu atât mai mult cu cât noile norme europene prevăd clase cu un număr mai mic de elevi”, a precizat primarul Florin Birta.

Proiectul „Construcție unitate școlară nouă, situată pe str. Tompa Mihály, nr. 36” o să fie finanțat prin Programul Operațional Regional 2021-2027, ori prin PNRR, iar bugetul local o să aducă o cofinanțare.

„După aprobarea indicatorilor, urmează ca undeva în ianuarie – februarie să demarăm licitația pentru proiectarea și execuția școlii și, în funcție de sursele de finanțare, în toamna anului viitor să poată începe lucrările”, a comunicat edilul municipiului Oradea.

Sursa: Primăria Oradea, site oficial

Distribuie articolul