Eurodeputatul Siegfried Mureșan: Cerem înființarea unui tribunal special pentru crima de agresiune a Rusiei în Ucraina

Paul

Siegfried Mureșan, europarlamentar, a participat în plenul Parlamentului European. În cadrul întâlnirii, a votat o rezoluție în care cere Uniunii Europene, statelor membre și comunității internaționale să înceapă demersurile pentru înființarea unui tribunal internațional prin care să se investigheze crima de agresiune împotriva Ucrainei operată de Vladimir Putin, Federația Rusă și aliați ai săi.

Vicepreședintele Grupului Partidului Popular European a declarat următoarele: „Crearea unui tribunal special este necesară deoarece actuala Curte Penală Internațională, deși are jurisdicție pentru anchetarea crimelor de război și crimelor împotriva umanității din Ucraina, nu are jurisdicție în a ancheta crima de agresiune, așa cum este ea definită de Statutul de la Roma, fiindcă acest statut nu a fost ratificat încă de Rusia și nici de Ucraina.

Prin crearea unui tribunal internațional special, ne asigurăm că absolut toți cei care au contribuit la crimele din Ucraina vor plăti. Atât Vladimir Putin și conducerea politică și militară a Federației Ruse, dar și Lukașenko și actuala conducere a Belarusului care au sprijinit agresiunea Rusiei în Ucraina.

Este important să ajungem cât mai repede la un acord privind crearea acestui tribunal și să obținem sprijinul unui număr cât mai mare de actori internaționali.”

Sursa: Siegfried Mureșan, Facebook

Distribuie articolul