Deputatul Maria Horga este reprezentantul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la MONEYVAL

Paul

Maria Gabriela Horga, deputat liberal de Giurgiu, participă la prima sesiune de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la Strasbourg. Aceasta a fost desemnată ca reprezentantul Adunării la MONEYVAL, comitetul de experți pentru evaluarea măsurilor de luptă împotriva spălării banilor și finanțării terorismului al Consiliului Europei.

Liberalul a declarat: „MONEYVAL are menirea de a se asigura că statele au sisteme eficiente de combatere a spălării banilor și finanţării terorismului. De asemenea, verifică dacă sistemele sunt în conformitate cu standardele internaţionale relevante in acest domeniu.

Comitetul face recomandări către autoritățile naționale în legătură cu îmbunătățirile care pot fi aduse sistemelor de combatere a spălării banilor și finanţării terorismului.

De asemenea, combaterea fenomenului de spălare a banilor este strâns legat și de lupta împotriva corupției.

În ultimii ani, am fost martorii apariției unor scandaluri precum ”Pandora Papers” sau controverselor generate de unele servicii offshore. În aceste condiții, este evidentă importanța participării la un astfel de organism.”

Sursa: Maria Gabriela Horga, Facebook

Distribuie articolul