A fost depus un proiect în comuna Dudeștii Vechi din Timiș care valorează 660.000 euro pentru panouri fotovoltaice

Paul

În comuna timișeană Dudeștii Vechi, din județul Timiș, vor fi instalate panouri fotovoltaice pe toate instituțiile publice, pentru compensarea consumului de curent electric. Anunțul a fost făcut de primarul liberal Bono Cucalan.

“Am depus, pe POIM, măsura 11.2., proiectul “Măsuri pentru sprijinirea investițiilor în capacități de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale”. Aceasta înseamnă că instalăm panouri fotovoltaice pentru compensarea consumului propriu de energie electrică, pentru toate instituțiile publice, inclusiv pentru iluminatul public.

Din acest moment, putem spune că avem efectuați toți pașii necesari ca, în următoarea perioadă, Primăria comunei noastre să atingă independența energetică, iar toată energia consumată să fie verde!”, a transmis edilul liberal.

Valoarea proiectului depășește 660.000 de euro.

Anul acesta, tot la Dudeștii Vechi s-au investit aproximativ 2,5 milioane de lei pentru construirea unui centru medical, prin PNDL, și s-a obţinut o finanţare europeană de 6 milioane de euro pentru un sistem care va facilita încălzirea instituţiilor publice din localitate cu ajutorul apei geotermale.

Sursa: Primăria Dudeștii Vechi, Facebook

Distribuie articolul