A fost inaugurat Muzeul „Gheorghe Zamfir” din orașul Găești, județul Dâmbovița

Badila Antonia

Maestrul Gheorghe Zamfir are un muzeu care îi poartă numele. Centrul Cultural „Gheorghe Zamfir” a fost inaugurat la Găești, în prezența a numeroase personalități marcante din sfera culturală, artistică, autorități locale și naționale.
,,Maestrul a fost copleșit de emoții și a rememorat momente din copilăria și adolescența sa, petrecute în Găești, dar și începuturile carierei sale și oamenii care i-au marcat viața și activitatea. La eveniment a participat și vicepreședintele Senatului- Virgil Guran și ministrul Culturii.
Investițiile au fost realizate în cadrul proiectului <Reabilitare, consolidare și modernizare monument istoric; schimbare destinație în centrul cultural – Gheorghe Zamfir>, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este 6,106,526.29 lei.
În cadrul muzeului pot fi admirate obiecte din colecția maestrului, diplome și trofee, discuri și premii, instrumente și ținute, articole din presa națională și internațională. Primarul orașului Grigore Gheorghe își dorește ca astfel, clădirea de patrimoniu să fie pusă în circuitul turistic, iar valorile orașului să fie promovate.

Gheorghe Zamfir s-a născut pe data de 6 aprilie 1941, în orașul Găești. Aici a urmat cursurile școlii primare. Ulterior s-a înscris la Școala de Muzică nr. 1 din București, la clasa profesorului Fănică Luca”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul