A fost semnat contractul de finanțare pentru „Reabilitare prin asfaltare a drumurilor comunale si sătești” în comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani

Paul

Primăria comunei Mihai Eminescu este prima Unitate Administrativ-Teritorială din județul Botoșani care a semnat un contract de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru „Reabilitarea prin asfaltare a drumurilor comunale și sătești”.

Recent a fost semnat acest contract, iar în urma acestui eveniment, primăria obține suma de 20.000.000 lei. Aceasta o să fie folosită pentru asfaltarea a aproximativ 20 km drumuri comunale și sătești.

Potrivit OUG 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, s-a acordat finanțare pentru drumurile comunale si sătești care se află pe amplasamente din interiorul localităților, unde au fost finalizate sistemele de alimentare de apă si canalizare/sau sunt in curs de realizare.

Potrivit legislatiei în vigoare, Primăria, în calitate de beneficiar al contractului de finanțare va face demersurile necesare în vederea inițierii procedurilor de achiziție publică pentru proiectarea si execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiție.

Având in vedere termenle prevăzute de Legea Achizițiilor publice, primăria estimează că in luna mai a anului 2023 va incepe execuția lucrărilor.

Sursa: Primăria Mihai Eminescu

Distribuie articolul