Acord în domeniul energiei verzi. Klaus Iohannis: este un demers strategic esențial pentru întărirea poziției României în regiune

Eduard Turcu

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat sâmbătă, 17 decembrie 2022, la Palatul Cotroceni, semnarea Acordului între guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, Ungariei și României privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi.

Klaus Iohannis: „astăzi am făcut un pas important în consolidarea securității energetice a României, dar și a întregii noastre regiuni. La Palatul Cotroceni, a fost semnat, în prezența Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Acordul între guvernele României, Republicii Azerbaidjan, Georgiei și Ungariei care vizează realizarea proiectului cablului submarin de transport de energie electrică din surse regenerabile între România și Azerbaidjan, via Georgia și Marea Neagră, precum și transportul acestei energii către Ungaria și restul Europei, prin sistemul european de transport”.

„Este un demers strategic esențial pentru întărirea poziției României în regiune și pentru identificarea unor surse de energie cât mai sigure, în beneficiul cetățenilor noștri”, a declarat Președintele Românei.

sursă: Klaus Iohannis, Facebook

Distribuie articolul