Administrația Liberală a CJ Iași a aprobat proiectul privind reabilitarea și modernizarea imobilelor  în care îşi desfăşoară activitatea Filarmonica de Stat Iași

Eduard Turcu

Administrația Liberală a CJ Iași a aprobat proiectul de hotărâre pentru realizarea obiectivului de investiții privind reabilitarea și modernizarea imobilelor  în care îşi desfăşoară activitatea Filarmonica de Stat Iași.

Conform reprezentanților CJ Iași, investiția se ridică la 80.834.000 lei, inclusiv TVA. Consilierii județeni au decis alocarea din bugetul județului, pe anul 2024, a sumei de 2.380.000 lei reprezentând cheltuieli de capital pentru execuție lucrări, diriginție de șantier și asistență din partea proiectantului și cote ISC.

“Reabilitarea și restaurarea Filarmonicii ieșene este cea mai mare restanță a Iașului cultural, iar prin proiectul aprobat, astăzi, putem începe, în sfârșit, lucrările la această clădire simbol a comunității ieșene. Vrem ca la începutul lunii februarie să semnăm deja contractul cu constructorul desemnat în urma licitației. Proiectul de reabilitare a clădirilor în care funcționează Filarmonica, pe care l-am dezvoltat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, va primi finanțare prin Programul Regional Nord Est 2021-2027 și sperăm că în luna martie să fie lansat apelul de proiecte. Sunt convins că, în mai puțin de doi ani, clădirea Filarmonii Moldova va fi complet reabilitată și restaurată”, a spus președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Distribuie articolul