Administrațiile locale și județene din Caraș-Severin vor participa la Târgul de Turism al României

În perioada 23-26 februarie, Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Serviciul Promovare Turism, alături de Primăria Băile Herculane și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, va participa la Târgul de Turism al României.

„Prezența la Târgul de Turism al României este una dintre cele mai importante oportunități de promovare a județului ca destinație turistică, contribuind la consolidarea acestui domeniu în județul Caraș-Severin și este o bună ocazie de a ne promova cele mai valoroase și semnificative frumuseți, precum obiectivele turistice, valorile tradiționale, arta populară, gastronomia locală, turismul de aventură, frumusețea cadrului natural”, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

„În puține locuri din România istoria și legendele se împletesc și sunt atât de prezente până în zilele noastre ca în stațiunea de pe Valea Cernei. Povestea stațiunii balneare Băile Herculane în trecut, înainte de vremurile marilor imperii ale antichității și se împletește cu legenda marelui Hercule, a luptei cu Hydra și a argonauților în căutarea lânii de aur. O plimbare prin centrul stațiunii este o călătorie în timp, cu clădiri încărcate de istorie, de o frumusețe aparte, construite într-un încântător stil baroc de factură austriacă. Hotelul Apollo, aflat în Piața Hercules, a fost ridicat în 1824 și i-a găzduit pe împăratul Francisc I şi pe soţia sa, împărăteasa Carolina. În cinstea lor, hotelul a fost denumit „Francisc” și numel împărătesei, „Carolina”, i-a fost dat băii din vecinătate”, a declarat și primarul stațiunii Băile Herculane, Cristian Miclău.

Sursa: Comunicat de presă PNL Caraș-Severin

Leave a Comment