finanţări nerambursabile acordate de Consiliul Judeţean Braşov

Adrian Ioan Veştea: 100 de proiecte depuse prin programele de finanţări nerambursabile acordate de Consiliul Judeţean Braşov

Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, a anunțat că au fost depuse 100 de proiecte prin cele 8 programe de finanţări nerambursabile acordate de Consiliul Judeţean Braşov.

De asemenea, liberalul a precizat că pentru 5 dintre cele 8 programe, perioada de depunere a proiectelor s-a încheiat, acestea intrând în etapa de evaluare.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Consiliului Județean Brașov de către comisiile de evaluare şi selecţie a proiectelor, stabilite pentru fiecare program în parte, avem următoarea situaţie:

  • 49 de proiecte culturale au depus asociaţii, fundaţii şi alte ONG-uri în cadrul Programului județean destinat beneficiarilor de drept privat fără scop patrimonial. Selecţia şi evaluarea proiectelor se încheie pe 8 mai 2023. Bugetul aprobat pentru acest program este de 1.800.000 lei.
  • 18 proiecte culturale au fost depuse de solicitanții de finanțări nerambursabile în cadrul Programului județean destinat beneficiarilor de drept public, respectiv primării şi instituţii publice din judeţul Braşov. Selecţia şi evaluarea proiectelor se încheie pe 4 mai 2023. Bugetul total al acestui program este de 450.000 lei.
  • 25 de proiecte au depus cluburile şi asociaţiile sportive în cadrul Programului județean pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul propriu al județului Brașov a proiectelor sportive pentru anul 2023, pe componenta Promovarea Sportului de performanță. Perioada selecției și evaluării proiectelor se încheie pe 11 mai 2023. Bugetul programului este de 1.200.000 lei, din care pentru sporturi olimpice/paralimpice am prevăzut 900.000 lei şi pentru sporturi neolimpice – 300.000 lei.
  • 2 proiecte au fost depuse de către solicitanții de finanțări nerambursabile în cadrul Programului Sportul pentru toți. Perioada selecției și evaluării proiectelor se încheie pe 15 mai 2023. Bugetul alocat programului este de 300.000 lei.
  • 6 proiecte au depus asociaţii, fundaţii şi alte organisme nonguvernamentale în cadrul Programului județean pentru finanțarea proiectelor de tineret și pentru tineret pe anul 2023. Etapa selecției și evaluării proiectelor se finalizează pe 16 mai 2023. Bugetul acestui program este de 300.000 lei.

”Aşteptăm cu interes rezultatele evaluării tuturor acestor proiecte, astfel încât la începutul sezonului estival să avem definitivat un program judeţean de evenimente culturale, sportive, de tineret şi cu caracter social cât mai bogat, divers şi interesant atât pentru publicul larg, cât şi pentru beneficiarii direcţi ai acestor finanţări.”, a declarat liberalul Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Sursă: Facebook Adrian Ioan Veștea

Leave a Comment