Adrian Ioan Veștea, președintele CJ Brașov: s-a semnat procesul-verbal de recepţie la finalizarea lucrărilor de infrastructură aeroportuară la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

Ciprian S.
Adrian Ioan Veştea
Sursă foto: Facebook Adrian Ioan Veştea

Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, a anunțat faptul că a fost semnat procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor la cele şapte componente de intrastructură aeroportuară din cadrul obiectivului de investiţii „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)”.

Liberalul Adrian Ioan Veştea a transmis că s-a încheiat ultima etapă procedurală obligatorie de parcurs înainte de punerea în funcţiune a următoarelor obiecte de infrastructură:

  • Clădire energetică cu o suprafaţă de 364 mp, care cuprinde centrala termică şi uzina electrică, ambele complet automatizate.
  • Remiza PSI, având o suprafaţă construită de 643,05 mp, care adăposteşte autospecialele, echipajele şi dispeceratul pentru intervenţia în caz de incendiu sau alte accidente.
  • Două posturi de control amplasate pe traseul împrejmuirii perimetrale, în dreptul acceselor auto. Fiecare construcţie dispune de o suprafaţă de 130 mp.
  • Gospodăria de apă care este compusă dintr-un rezervor suprateran de apă potabilă cu o capacitate de 100 mc și dotat cu staţie pompare subterană, dar şi un rezervor subteran de 300 mc pentru intervenţia la incendiu.
  • În faţa terminalului este o parcare publică cu 173 locuri pentru autoturisme, 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi şi 4 locuri pentru autocare, care este dotată și cu staţii de încărcare a autovehiculelor electrice.

”În iulie 2021 am dat startul lucrărilor, iar în toamna anului 2022 acestea s-au finalizat în cele mai bune condiţii, graţie colaborării foarte bune dintre operatorii economici implicaţi în realizarea obiectivului şi specialiştii Consiliului Judeţean care coordonează proiectul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.”, a declarat Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 44.144.621,12 lei, sumă care include atât ajustările de preţuri conform Ordonanţei nr. 15/2021 şi OUG nr. 47/2022, cât şi cuantificarea lucrărilor de proiectare şi execuţie.

Sursă: Facebook Adrian Ioan Veştea

Distribuie articolul