Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov: buget de peste 79 milioane lei pentru Sănătate în 2023

Ciprian S.
Adrian Ioan Veştea președintele Consiliului Județean Brașov buget de peste 79 milioane lei pentru Sănătate în 2023
Adrian Ioan Veştea președintele Consiliului Județean Brașov buget de peste 79 milioane lei pentru Sănătate în 2023

Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, a anunțat faptul că în bugetul judeţean pe anul 2023, la capitolul Sănătate sunt prevăzute 79.659.000 lei, din care 39.934.000 lei sunt fonduri asigurate din bugetul local şi 39.725.000 lei reprezintă finanţări europene nerambursabile aferente proiectelor care sunt în implementare la nivelul unităţilor sanitare din subordinea Consiliului Judeţean Braşov.

”Până când proiectul Noului Spital Regional al Braşovului va prinde contur, avem cinci unităţi medicale de interes judeţean de care ne preocupăm să aibă condiţii optime sub aspectul infrastructurii imobiliare şi al dotărilor, astfel încât să asigure un act medical de calitate în beneficiul tuturor pacienţilor.”, a transmis liberalul Adrian Ioan Veştea.

Sumele alocate celor cinci spitale din subordinea Consiliului Județean Brașov:

  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov – 16.111.570 lei
  • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov – 5.832.680 lei
  • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov – 5.288.900 lei
  • Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov – 4.713.260 lei
  • Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov – 4.243.450 lei.

„La fel ca în anii precedenţi, obiectivul principal care a stat la baza alocărilor bugetare din anul 2023 îl reprezintă dezvoltarea, modernizarea infrastructurii și dotarea cu aparatură şi echipamente medicale performante a spitalelor noastre, cu impact atât pe îmbunătățirea condițiilor de acordare a serviciilor medicale, cât și pe creșterea calității și siguranței actului medical asigurat pacienţilor. Bugetul sănătăţii se compune în egală măsură din fonduri proprii şi din finanţări europene pe care le-am atras în exerciţiul financiar 2014-2020. Avem mai multe proiecte în domeniul sanitar pe care le vom încheia în acest an, între care vreau să remarc modernizarea şi eficientizarea energetică a corpului nou al Maternităţii Braşov şi dotarea cu aparatură şi echipamente medicale moderne a ambulatoriilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie. Totodată, 2023 este anul în care vom începe implementarea proiectelor PNRR pe care le-am accesat anul trecut pe componentele destinate unităţilor spitaliceşti”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

buget de peste 79 milioane lei pentru Sănătate în 2023

Sursă: Facebook Adrian Ioan Veștea | Facebook Consiliul Județean Brașov

Distribuie articolul