Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov:”Continuăm să investim in infrastructura medicală”

Constantinescu Denisa

În anul 2022 Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost modernizată, însă investițiile nu se opresc aici.

“Avem în procedură de achiziţie încă cinci loturi de echipamente medicale, a căror valoare totală estimată este de 1.471.500 lei (fără TVA).

Facem achiziţia cu fonduri economisite în proiectul „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, prin intermediul căruia Consiliul Judeţean Braşov a accesat 6.793.628,72 lei în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

În urma implementării contractului de finanţare, am realizat o economie de 1.799.174,66 lei care ne permite acum realizarea acestor achiziţii suplimentare, stabilite pe baza necesităţilor identificate de personalul medical de la UPU.

Este vorba despre trei echipamente foarte importante pentru diagnosticarea pacienţilor – un ecograf, un bronhoscop rigid şi un bronhoscop flexibil, precum şi două sisteme inteligente cu ajutorul cărora vor fi gestionate medicamentele şi probele recoltate din UPU.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov dispune în prezent de o infrastructură medicală la cele mai înalte standarde, atât în ceea ce priveşte spaţiile funcţionale, cât şi în privinţa aparaturii de specialitate de care dispune.

Continuăm!”, a declarat Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul