Alba: a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru modernizarea DN 14B Blaj – Teiuș

Constantinescu Denisa

A fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru modernizarea DN 14B Blaj – Teiuș.

“Începem anul 2023 în forță și cu vești foarte bune!

Astăzi am semnat, împreună cu SC CONSTRUCT C.D.P SRL Cluj-Napoca, contractul privind serviciile de elaborare „STUDIU DE FEZABILITATE, PAC ȘI PROIECT TEHNIC DE EXECUȚIE PENTRU MODERNIZARE DN 14B + PODURI (PESTE CF M200 TEIUȘ ȘI CF M300 CRĂCIUNEL), pentru realizarea obiectivului de investiție „DRUM TRANSREGIO BLAJ-TEIUȘ-A10”.

Valoarea contractului este de 5.140.000,00 lei (fără TVA), iar finanțarea va fi asigurată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Durata de elaborare a studiului de fezabilitate, PAC (autorizarea executării lucrărilor de construire) și a proiectului tehnic pentru modernizarea DN 14B Blaj – Teiuș este de 10 luni!

După realizarea acestora, întreaga documentație va fi predată CNAIR, pentru executarea lucrărilor de modernizare a DN 14B Blaj – Teiuș.

Municipiul Blaj este coordonatorul proiectului și se va ocupa de implementarea acestuia!

Realizarea documentației tehnice și elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea DN 14B Blaj – Teiuș se face în baza protocolului de colaborare, încheiat în data de 14 martie 2022, între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba și Primăriile din Crăciunelu de Jos, Mihalț și Teiuș.

Obiectivul investițional „Drum Transregio Blaj – Teiuș – A10” vizează modernizarea DN 14B, prin realizarea, pe majoritatea drumului, a câte două benzi de circulație pe fiecare sens, construirea a două poduri rutiere peste pasajele de cale ferată de la Teiuș și Crăciunelu de Jos, precum și scoaterea traficului greu din comuna Crăciunelu de Jos, singura localitate traversată în prezent de DN 14B, pe ruta Blaj – Teiuș.

Acest obiectiv investițional face parte, alături de varianta ocolitoare a municipiului Blaj, din marile proiecte de infrastructură prin care vom asigura o conexiune rapidă a Blajului cu autostrada A10 (Sebeș – Turda), cu beneficii majore în dezvoltarea economică și turistică a întregii zone” a declarat primarul liberal Gheorghe Valentin Rotar, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul