Alba: investiție de 54 mil. euro pentru relocarea oncologiei și înființarea cardiologiei intervenționale la Spitalul Județean

Constantinescu Denisa

Guvernul liberal condus de Nicolae Ionel Ciucă a aprobat hotărârea de guvern prin care se anunța lista de investitii a celor 27 de spitale noi din România, finanțate prin PNRR. Spitalul Judetean Alba, cu relocarea oncologiei și înființarea cardiologiei intervenționale este pe aceasta lista selecta, cu o finanțare europeană de circa 54 de milioane euro.

Pasul următor îl reprezintă semnarea de către Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, a contractului de finanțare, in doar câteva zile.

“A fost un efort de echipa, inceput încă din 2020, prin elaborarea documentațiilor tehnice, astfel încât sa avem un proiect matur. Totul a început cu o discutie tehnica in trei, cu Ion Dumitrel, Simion Cretu, directorul ADR Centru și ministrul Marcel Boloș, apoi cu “furnicutele” de la spitalul judetean, conduse de managerul Diana Marza, cu clarificări peste clarificări si multe drumuri de București.

Acum, la final de drum putem vorbi de un succes! Deloc facil, pentru ca același lucru își doreau centre medicale mari.

Personal, împart cu voi aceasta reușită. Am promis in campania electorală ca facem acest spital, cu heliport, și îl facem! Nu pe hârtie, nici desenat ca alții! Am spus in campanie trei lucruri importante:

1. Ca facem noul spital și îl facem

2. Ca facem drumul dintre Teius și Blaj. Nu e încă drum expres dar va fi transregio și e finanțat;

3. Ca dezvoltam economic Alba si o facem. Ajutorul de stat pentru investiția de la Mercedes, o noua fabrica cu 500 de locuri de munca și faptul ca suntem in topul dezvoltării sunt fapte, nu povesti, ca ma țin de cuvânt. cand spun ceva cu echipa liberală!

Tot ce am promis e realizat la puțin peste jumătate din mandat. Dar nu ma opresc aici. Poate se mai obosesc și alții din spate” a declarat deputatul Florin Roman, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul