Alba: investiție de peste 7,4 milioane lei pentru modernizarea Spitalului din Sebeș

Mai multe clădiri și secții ale Spitalului municipal din Sebeș vor beneficia de instalații de fluide medicale și sisteme de detecție a incendiilor. De asemenea, în cadrul unui proiect de peste 7,4 milioane de lei este prevăzută și reabilitarea instalațiilor electrice. 

Spitalul municipal Sebeș a lansat miercuri, 15 februarie, în SEAP, o licitație pentru consolidarea infrastructurii medicale, în scopul creșterii siguranței pacienților.

Valoarea totală estimată a investiției este de 7.459.308,8 lei, fără TVA.

Scopul proiectului este îmbunătățirea infrastructurii existente și creșterea securității la incendii în cadrul spitalului. Sunt vizate mai multe clădiri ale instituției, aflate în patru locații, respectiv:

Locația 1 – strada Șurianu, nr. 41

  • Secție Medicină Internă + Chirurgie
  • Secție Obstetrică – Ginecologie
  • Secție Contagioase

Locația 2 – strada Șurianu, nr. 28

  • Secție Pediatrie

Locația 3 – strada Av. Olteanu, nr. 17

  • Compartiment Neurologie

Locația 4 – strada Energiei, nr. 52 (fără detecție oxigen)

  • Secție Psihiatrie

Astfel, se propune realizarea unei instalații de fluide medicale nouă. De asemenea, se are în vedere dotarea cu un sistem de detecție a incendiilor. Acesta va include și detecția de oxigen realizat astfel încât să asigure detectarea incipientă a surselor de incendiu în toate tipurile de încăperi, birouri, holuri acces, depozite, etc.. Sistemul va detecta inclusiv depășirii ale concentrației maxime admise de oxigen în încăperile dotate cu acest fluid medical.

Tot în cadrul proiectului vor fi redimensionate și aduse la standardele actuale de calitate instalațiile electrice existente.

Leave a Comment