Alba: investiție de peste 76 milioane lei pentru centura ocolitoare a Municipiului Sebeș

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a acordat avizul de mediu pentru construirea unui drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș. Valoarea investiției este de peste 76 de milioane de lei, fără TVA.

Drumul are ca scop principal asigurarea circulației rutiere a autovehiculelor ce se deplasează pe direcțiile Deva – Șugag – Novaci (județul Gorj) și Sibiu – Șugag – Novaci.

Drumul ocolitor va facilita accesul către Transalpina – cale de legătură între provinciile istorice Transilvania și Oltenia. Traseul proiectat începe de la interescția DN7 (dupa intersecția DJ 704A cu DN7) și continuă până la intersecția cu DN 67C, având o lungime de 5,4 kilometri. Viteza de proiectare este de 100 km/h, corespunzătoare unui drum național de clasă tehnică 3.

Pentru realizarea proiectului este necesară relocarea unor reţele de utilităţi (transport gaze, instalaţii de telefonie şi reţele electrice). Traseul variantei ocolitoare se intersectează cu străzile Ion Creangă, Molidului și Hotarului, cu un drum de exploatare și câteva drumuri agricole.

Pentru realizarea legăturii cu străzile și drumul menționat se vor amenaja un număr de trei girații care să faciliteze accesul spre și dinspre varianta de ocolire a municipiului Sebeș și, totodată, se vor amenaja drumuri de folosință agricolă paralele cu varianta de ocolire pentru facilitarea accesului riveranilor la terenurile agricole.

Leave a Comment