Alba: noua fabrică Mercedes de la Sebeș va aduce în județ cea mai avansată tehnologie din domeniul auto

În județul Alba, la Sebeș, a fost pusă piatra de temelie a primei capacități de producție a unităților de antrenare electrică ce vor echipa noua generație de Mercedes EQ, modele complet electrice.

Evenimentul este mai mult decât o nouă investiție, reprezentând evoluția economiei locale către electrificare și către noile tehnologii, județul Alba făcând acest pas în viitor alături de unul dintre cele mai mari și apreciate branduri la nivel mondial.

La eveniment a fost prezent și Nicolae Ciucă, Premierul României, alături de membri ai Guvernului”, informează Consiliul Județean Alba.

Construcția halei se va realiza într-o perioadă de 15 luni, producția urmând să fie demarată în prima parte a anului 2024.

Valoarea totală a investiției, incluzând și dotările, se ridică potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor la 674 milioane de lei.

„Decizia de a continua investițiile la Sebeș, într-o nouă unitate de producție care va realiza elemente pentru vehiculele complet electrice confirmă valoarea resursei umane din județul Alba și importanța sistemului de învățământ dual, pe care județul Alba l-a promovat în ultimii 10 ani”, a declarat Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Leave a Comment