Alexandru Muraru, deputat PNL: Generațiile de mâine trebuie educate în spiritul democrației, valorilor libertății și combaterii formelor de falsificare a istoriei

Paul

Alexandru Muraru, deputat liberal, a participat la o întâlnire alături de: Ministrul Educației, Ligia Deca; Secretarul de Stat din Ministerul Educației, Bogdan Cristescu și Secretarul de Stat din Canceralia Primului Ministru, Irina Dumitrița Solomon.

Liberalul a declarat următoarele: „Am discutat despre progresele făcute în Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură aferentă perioadei 2021 – 2023 pe linia educației și despre introducerea Istoriei Comunismului în România ca disciplină obligatorie pentru elevii de liceu. I-am mulțumit ministrului Educației, Ligia Deca, pentru sprijinul și atenția pe care o acordă acestei noi dar importante viziuni asupra modului în care școala trebuie să predea lecțiile trecutului.”

Alexandru Muraru, deputat: România trebuie să înceapă un proces amplu de a educa pe cei născuți după postcomunism despre istoria regimului totalitar

Liberalul ieșean a adăugat: „Această educație va contribui masiv în respingerea formelor de autoritarism, narațiunilor false, nostalgiilor transformate în proiecte politice toxice pentru democrație. Ori istoria europeană care are nevoie astăzi de o narațiune și care lipsește cel mai mult din curricula elevilor este istoria regimului comunist.”

De asemenea, Alexandru Muraru a sublinat faptul că: „Generațiile de mâine trebuie educate în spiritul democrației, valorilor libertății și combaterii formelor de falsificare a istoriei. Tinerii trebuie să știe bine lecțiile trecutului pentru a clădi un viitor solid și durabil. Iar cum educația este cea mai folositoare și mai bine plasată investiție, această decizie ar fi în beneficiul nostru al tuturor și al copiilor noștri. Un manual pentru liceu excelent construit despre istoria comunismului din România există deja de 15 ani, dar disciplina a fost până acum una facultativă. Istoria comunismului trebuie să fie o disciplină separată obligatorie la liceu, la fel cum învățăm și despre perioada medievală sau cea modernă. Narațiunea corectă începe cu o educație corectă despre trecutul nostru recent.”

Sursa: Alexandru Muraru, Facebook

Distribuie articolul