Alexandru Muraru, deputat: „Amendamentul pentru plafonarea prețului energiei electrice pentru aeroporturi a trecut”

Paul

Având în vedere contextul actual privind energia electrică, amendamentul propus de către Alexandru Muraru vine în ajutorul aeroporturilor naționale!

Liberalul a subliniat situația Aeroportului de la Iași: „RA Aeroportul Iași primește energie electrică în regim de furnizor de ultimă instanță, la un preț de circa 10.000 lei/MWh. Această situație a rezultat din denunțarea unilaterală din partea furnizorului inițial a contractului care stabilea un preț de 335 lei/MWh.”

Plafonarea prețului energiei electrice: maximum 1 leu/kWh pentru 85% din consumul mediu lunar, realizat la locul de consum din anul 2021

Deputatul a mai adăugat pe pagina sa de Facebook: „Aeroportul Iași înregistrează un consum mediu lunar în jurul a 218 MWh, pentru care ar fi plătit, în situația în care regia nu s-ar fi încadrat la prețul plafonat de OUG 119/2022, 𝐢̂𝐧 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐦 𝐝𝐞 𝐟𝐮𝐫𝐧𝐢𝐳𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐚̆ 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̗𝐚̆ 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐚 𝟐.𝟏𝟖𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢, 𝐢𝐚𝐫 𝐢̂𝐧 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐦 𝐝𝐞 𝐟𝐮𝐫𝐧𝐢𝐳𝐨𝐫 𝐩𝐞 𝐩𝐢𝐚𝐭̗𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐞𝐧𝐭̗𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐱𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐯 𝟏.𝟎𝟗𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢. Comparativ, la același nivel de consum, costul facturii lunare de electricitate înainte de începerea creșterii prețurilor era de circa 73.000 lei.”

Sursa: Alexandru Muraru, Facebook

Distribuie articolul