Alexandru Muraru, președintele PNL Iași: Am reușit să transformăm în lege propunerea AMTP Iași pentru majorarea de patru ori a sumei pentru decontarea transportului elevilor navetiști

Eduard Turcu

Deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, anunță că la propunerea Asociației Metropolitane de Transport Public Iași, s-a reușit transformarea în lege a majorării de patru ori a sumei pentru decontarea transportului elevilor navetiști.

Guvernul României a adoptat OUG pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011. Actul normativ modifică cadrul legal privind plata şi decontarea transportului elevilor şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu, suma fiind majorată de patru ori, decontată pe baza documentelor de transport emise de operatorii de transport. Urmează publicarea ordonanței în Monitorul Oficial al României. Dacă ținem cont că de la începutul anului viitor elevii vor circula liber pe transportul în comun în toată zona metropolitană Iași, cu această actualizare a deconturilor se va putea reduce povara financiară asupra comunelor membre ale Asociației Metropolitane de Transport Public Iași.”, a declarat președintele PNL Iași, Alexandru Muraru.

Reprezentanții Asociației Metropolitane de Transport Public Iași au prezentat, în costuri, avantajele aduse de acest normativ. Pentru transportul elevilor, va fi asigurată o sumă forfetară lunară de 60 de lei/ lună pentru distanta de până la 3 kilometri, iar pentru distanţele ce depăşesc această valoare, suma de 60 lei/ lună se va suplimenta cu 6 lei/ lună pentru fiecare kilometru.

“În contextul în care ne propunem extinderea la nivel metropolitan a transportului special pentru elevi prin curse dedicate acestora, este foarte importantă stabilirea cadrului legal ce va permite autorităţilor locale să susţină transportul şcolar specializat de tip curse școlare pentru transportul de la ori până la unitatea de învăţământ în toate etapele învăţământului preuniversitar – primar, gimnazial şi liceal. Mulțumim Guvernului României, respectiv doamnei ministru Ligia Deca pentru deschidere și implicare!”, au transmis reprezentanții AMTP Iași.

sursă: PNL Iași

Distribuie articolul