Alin Ignat, deputat PNL: „Am făcut dreptate pentru pensionarii și angajații din Țara Moților”

Eduard Turcu

Ca urmare a amendamentului la Legea pensiilor, care a fost depus de deputatul liberal Alin Igant, pensionarii și angajații din Țara Moților care au lucrat sau lucrază în cadrul CUPRU MIN Abrud vor beneficia de încadrarea în condiții speciale la pensie.

Acesta a declarat că „am făcut dreptate pentru pensionarii și angajații din Țara Moților, care au lucrat sau lucrează ca personal tehnic la CUPRU MIN Abrud, prin amendamentul meu la Legea pensiilor adoptat astăzi de plenul Camerei Deputaților”.

„Peste 2000 de persoane care locuiesc în Abrud, Câmpeni, Baia de Arieș, Lupșa, Rosia Montana, Bucium, Ciuruleasa etc. și care au lucrat și s-au pensionat sau lucreaza în cadrul CUPRU MIN Abrud, ca personal tehnic, vor beneficia de încadrarea în condiții speciale de muncă la pensie, adică: pensii mai mari, vârstă standard de pensionare redusă, stagiu complet de cotizare redus la 25 de ani”, a precizat Alin Ignat.

De asemenea, liberalul a punctat că „persoanele care s-au pensionat deja vor putea cere recalcularea pensiei, după promulgarea legii de către Președintele României, iar angajații în activitate se vor putea pensiona după noua reglementare”.

„Înțeleg să reprezint moții în Parlamentul României, așa cum reprezint toți cetățenii din Alba. Cu implicare și seriozitate, dar mai ales cu rezultate. Sunt întotdeauna atent la nevoile oamenilor din Apuseni, îi ascult și acționez pentru a le oferi soluții și chiar dacă personal nu am domiciliul în Țara Moților, aleg să îi reprezint prin fapte. De asta au nevoie cu adevărat. Mulțumesc tuturor colegilor care au votat astăzi amendamentul meu, care va deveni lege odată cu promulgarea de către Președinte”, a subliniat Alin Ignat.

sursă: Alin Ignat, Facebook

Distribuie articolul