Alin Nica: Consiliul Județean este locul în care Timișul și Timișoara beneficiază de lobby economic și o puternică promovare internațională

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a primit 25 de ambasadori și șefi de misiuni diplomatice pentru a încuraja parteneriatele economice privind dezvoltarea județului.

„Cred că dialogul între diplomați și reprezentanții mediului de afaceri poate fi unul constructiv, cu rezultate concrete în viitoare colaborări. Timișul este, fără îndoială, cel mai dinamic mediu de afaceri după București, cu centre de cercetare bine ancorate în noile realități economice, cu universități puternice, cu forță de muncă calificată și cel mai bun acces din țară la infrastructura de transport.

Timișul este un pol de atracție pentru capital și resurse umane, cu aproape 5 miliarde de euro investiții străine directe. Timișul este și primul exportator, după București, cu peste 8 miliarde de euro, din care jumătate reprezintă exportul de materiale specifice industriei auto”, transmite Alin Nica.

„Avem avantaje competitive remarcabile și, în calitate de președinte al Consiliului Județean Timiș, mi-am propus să le dezvolt sustenabil. Astăzi, delegațiilor străine aflate la Consiliul Județean, le-am prezentat importante companii românești precum Apa Aur’a, Patiseria Seneville, Crama Aramic, producătorul de carne Agil și firma de turism Ultramarin. M-am bucurat că oaspeții noștri au fost încântați să afle despre marca Produs în Banat, iar președintele Camerei de Comeț, Industrie și Agricultură Timiș i-a asigurat pe toți cei prezenți de disponibilitatea sa de implicare.

Sunt convins că potențialul Timișului poate fi valorificat prin proiecte comune, de aceea, întâlniri precum cele de astăzi, între sectorul diplomatic, cel privat și cel public, pun piatra de temelie a unor viitoare investiții majore”, adaugă liberalul.

Sursa: Alin Nica

Leave a Comment