Alin Nica, președintele CJ Timiș: ”Avem sprijinul politic al Olandei pentru aderarea la spațiul Schengen!”

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, preşedinte al delegaţiei României la Comitetul European al Regiunilor, a organizat o ședință oficială la Bruxelles, în ultima zi a lunii noiembrie, între Delegația Națională a României și cea a Țărilor de Jos la Comitetul European al Regiunilor.

Liderul liberal din Timiș arătat, în cadrul întâlnirii, că România îndeplinește toate condițiile necesare pentru a deveni membru cu drepturi depline al spațiului Schengen.

„Am atras atenția că informațiile prezentate nu sunt simple păreri ale unui român care își susține țara, ci informații confirmate de Comisia Europeană, luna aceasta. Reprezentanți importanți ai Țărilor de Jos, aparținând diferitelor partide din spectrul lor politic, m-au asigurat, în unanimitate, că vor transmite mai departe argumentele noastre și că ne vor sprijini pentru aderarea la spațiul Schengen. Am subliniat avantajele aducerii României în spațiul Schengen cu exemple concrete și o analiză a relațiilor comerciale cu Țările de Jos, iar la sfârșit am transmis mesajul emoțional, de suflet, al românilor care se simt europeni.  Ca să intrăm în Schengen e nevoie de efortul fiecăruia dintre noi, fie că ne aducem contribuția la Bruxelles, în cea mai mică localitate a unui județ din România sau în diaspora. Dacă suntem solidari, vom reuși!”, a transmis Alin Nica.

Președintele CJ Timiș a precizat că intrarea în spațiul Schengen se hotărăște la nivel înalt, diplomatic, dar are încredere că ”solidaritatea și sinceritatea românilor vor cântări mult în percepția publicului european. Dacă fiecare dintre noi își face partea, sunt convins că vom deveni pe deplin membri ai familiei europene”.

Sursa: Alin Nica

Leave a Comment