Administrația liberală de la Consiliul Județean Timiș continuă investițiile în sistemul sanitar

Paul

În vestul României, la Timișoara, o să se construiască, după mai bine de 30 de ani, prima maternitate nouă, aceasta făcând parte din Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. În același spital, de altfel, sunt desfășurate și lucrări de extindere a Unității de Primiri Urgențe.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș: „Eforturile de implementare a două importante proiecte cu finanțare europeană dau roade: luna viitoare finalizăm extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, iar în toamna anului viitor vom avea o nouă maternitate”.

Lucrările pentru Maternitate sunt incluse în grafic. În acest sens au fost realizate închiderile exterioare până la etajul 3, iar până la sfârșitul lunii noiembrie o să fie finalizat și etajul tehnic. Instalațiile interioare sanitare, termice, ventilații și rețeaua de țevi pentru fluide medicale sunt finalizate în proporție de 90% pentru nivelul subsol. Ulterior, vor fi efectuate și lucrările la etajele nivelele superioare.

Compartimentele maternitate din Timișoara

Maternitatea, la finalizarea lucrărilor, o să aibă compartimente de fertilizare în vitro, obstetrica-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și spitalizare de zi. De altfel, vor fi prevăzute compartimente pentru terapie intensivă, nou născuți eutrofici, prematuri, dar și facilitățile aferente pentru însoțitori.

De altfel, secția ATI, blocul operator, sălile de naștere și camerele de gardă nu vor lipsi în construcția maternității! Suprafața totală a maternității care o să fie ridicată în vecinătatea Spitalului Județean Timișoara o să fie de 5.000 de metri pătrați, iar costurile vor fi de aproximativ 13 milioane de euro. Personalul medical o să aibă parte de echipamente moderne, performante, care vor face parte din proiect și achiziționate în cadrul acestuia.

La UPU se vor extinde zona de triaj epidemiologic și zona de așteptare, se amenajează săli de laborator pentru viitorii doctori și studenți la medicină, astfel încât aceștia să poată studia partea de urgențe. Dotările vor fi făcute cu echipamente moderne. Pentru dublarea capacității UPU, unitate unde vin pacienți din zece județe, s-au alocat 12 milioane de lei, majoritar fonduri europene.

Administrațiile liberale continuă să investească în sistemul sanitar pentru a oferi cetățenilor servicii de calitate și moderne!

Distribuie articolul