Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș: „Chiar de la începutul mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Timiș, atragerea fondurilor europene a reprezentat principala prioritate.”

Conducerea liberală a județului Timiș continuă să facă toate demersurile necesare pentru a moderniza cât mai mult regiunea respectivă. Consiliul Județean Timiș, condus de liberalul Alin Nica a reușit să absoarbă 57% din fondurile europene în cadrul Programului Operațional Regional, fiind pe primul loc în clasamentul unităților administrativ teritoriale din județul Timiș.

Alin Nica: “Chiar de la începutul mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Timiș, atragerea fondurilor europene a reprezentat principala prioritate. Experiența pe care am acumulat-o ca primar la Dudeștii Noi mi-a fost de folos și cred că multe lume știe că localitatea în care oamenii m-au votat de patru ori ca primar a crescut în principal datorită absorbției fondurilor europene. Am atras peste 28 de milioane de euro cât timp am fost primar la Dudeștii Noi”.

Chiar de la începutul mandatulului de președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica a dorit ca această regiune să aibă parte de o finanțare cât mai mare. În acest sens, acesta a acordat o atenție crescută oportunităților care au apărut când vine vorba despre fonduri europene. Intențiile acestuia pot fi vizibile prin rezultatul prezentat de Agenția pentru Dezvoltare Regională în Regiunea Vest conform căruia au fost absorbite 57% din fondurile europene.

În acest sens, liberalul Alin Nica a adăugat: „Ne-am concentrat foarte mult pe identificarea surselor de finanțare și pe scrierea corectă de proiecte deoarece, ulterior, în faza implementării proiectelor europene, aceste etape premergătoare sunt decisive. Am văzut cu toții cât de grav este să fii superficial în fazele de studiu și de proiectare sau, mai grav, să ai alte interese decât binele public. Am tras din greu și ne chinuim în continuare să salvăm câteva proiecte cu deficiențe grave moștenite de la fosta administrație. Din păcate, am exemple concrete, iar DJ691, legătura între Timișoara și autostradă prin Dumbrăvița este unul dintre ele. Aici am moștenit un adevărat dezastru pentru că a fost semnat un contract cu lacune grave și s-a dat ordinul de începere al lucrărilor în campania electorală, în septembrie 2020 doar cu scopul de a câștiga câteva voturi. Vom depăși deficiențele majore din DALI chiar dacă trebuie să le compensăm acum din bugetul județean. Vorbim despre sume cu șase cifre pe care trebuie să le plătim deoarece fosta conducere a CJT a împins acest proiect într-o formă puțin gândită și dezaprobată de aparatul de specialitate. E foarte greu să schimbi din mers un proiect care a pornit greșit, de aceea suntem foarte atenți, să nu facem și noi aceleași greșeli”

Sursa: PNL Timiș

Leave a Comment