Alin Tișe, președintele CJ Cluj: „Se apropie de finalizare infrastructura de apă și canalizare din 10 localități clujene’’

Denisa
Foto: Consiliul Judetean Cluj

Lucrările de extindere și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din 10 sate componente ale comunelor Gilău, Gârbău, Aghireșu și Căpușu Mare sunt extrem de aproape de finalizare, stadiul acestora fiind de cca. 90%.
Investiția, derulată de Compania de Apă Someș S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, vizează satele Aghireșu Fabrici, Aghireșu, Băgara, Dorolțu, Inucu, Macău, Gârbău, Gilău, Păniceni și Căpușu Mic.
Astfel, pe lângă cei peste 23 de km de aducțiuni, respectiv rețele de distribuție, care au fost deja reabilitați, din totalul de 31,3 km prevăzuți, au fost aproape finalizați și cei 38 de km de noi aducțiuni și rețele de distribuție a apei.
De asemenea, a fost realizată o nouă stație de pompare a apei, au fost reabilitate două rezervoare de înmagazinare, precum și două stații de pompare a apelor uzate.
Alin Tișe, președintele CJ Cluj: „𝑁𝑒 𝑎𝑝𝑟𝑜𝑝𝑖𝑒𝑚 𝑐𝑢 𝑝𝑎𝑠𝑖 𝑟𝑒𝑝𝑒𝑧𝑖 𝑑𝑒 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑢𝑛𝑢𝑖 𝑛𝑜𝑢 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑐𝑎𝑟𝑢𝑖𝑎 𝑣𝑜𝑚 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑙𝑒 10 𝑠𝑎𝑡𝑒 𝑎𝑝𝑎 𝑝𝑜𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎 𝑑𝑒 𝑐𝑒𝑎 𝑚𝑎𝑖 𝑏𝑢𝑛𝑎 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒. 𝑁𝑒 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑚 𝑐𝑎 𝑡𝑜𝑡𝑖 𝑐𝑙𝑢𝑗𝑒𝑛𝑖𝑖, 𝑖𝑛𝑑𝑖𝑓𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡 𝑑𝑒 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑜𝑚𝑖𝑐𝑖𝑙𝑖𝑎𝑧𝑎, 𝑠𝑎 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑒𝑧𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑡𝑟𝑎𝑖 𝑑𝑒𝑐𝑒𝑛𝑡𝑒. ”
Valoarea totală a investiției, potrivit contractului inițial, este de 34.493.386 lei, fără TVA. Aceasta este parte a proiectului european în valoare de peste 404,4 milioane de euro, fără TVA, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Distribuie articolul