Alina Gorghiu: Este necesar să facem progrese și în procesul de includere a României în Programul Visa Waiver

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a avut o întrevedere cu noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, Kathleen Ann Kavalec.

Alina Gorghiu: „Este un semnal bun! România e principalul furnizor de securitate pe Flancul Estic al NATO. Iar parteneriatul nostru strategic cu SUA este unul dintre pilonii politicii externe a României. Și mă bucur că Ambasadoarea SUA a felicitat statul român pentru toate eforturile de a ajuta refugiații ucraineni și pentru tot ce face țara noastră pentru stabilitatea regională”.

„De aceea, este necesar să facem progrese și în procesul de includere a României în Programul Visa Waiver. Am solicitat sprijinul Congresului american în acest sens. Și sper ca inițiativa comună a României și SUA pentru lansarea unei campanii publice de informare referitoare la vize să fie un succes”, a spus senatoarea.

„Am vorbit și despre egalitatea de gen, de la femeie la femeie. Știm cât de dificil este să reușești într-o lume în care încă mai există stereotipuri”, a punctat aceasta.

Alina Gorghiu: „Independența energetică și investițiile străine directe americane în România au fost, de asemenea, un alt subiect important pe agenda întâlnirii”.

sursă: Alina Gorghiu, Facebook

Leave a Comment