Alina Gorghiu, Președintele interimar al Senatului: victimele violenței domestice vor fi mai protejate

Eduard Turcu

Alina Gorghiu, Președintele interimar al Senatului, a anunțat că, după votarea bugetului de stat pentru anul 2023, victimele violenței domestice vor fi protejate ca urmare a suplimentării cu 15.000 lei a fondurilor pentru supravegherea agresorilor cu brățări electronice.

Alina Gorghiu: „Se spun multe despre bugetul pentru 2023. E votat din timp, că e cu investiții record, cu măriri de pensii și altele. Dar lucrul care mă bucură foarte mult este acesta: victimele violenței domestice vor fi mai protejate”.

„Multumesc tuturor că au votat amendamentul meu și al PNL privind suplimentarea fondurilor pentru supravegherea agresorilor cu brățări electronice! E vorba de 15.000 mii lei pentru cumpărarea a încă 1.000 de bucăți kituri de monitorizare”, a precizat liberala.

Aceasta a transmis că „primele 10 luni ale anului 2022 arată clar nevoia: 75.000 de cazuri de violență domestică în care polițiștii au intervenit, o creștere cu 13,4% a cazurilor față de 2021. Mai mult, au fost emise 11.000 de ordine de protecție provizorii, din care 4.000 au fost transformate, în instanță, în ordine de protecție”.

sursă: Alina Gorghiu, Facebook

Distribuie articolul