Alina Gorghiu, Președintele interimar al Senatului: Violența domestică rămâne o realitate tristă pentru România anului 2022

Eduard Turcu

PNL depune un amendament la buget pentru a oferi mai multă protecție victimelor violențelor domestice. Amendamentul prevede majorarea alocării bugetare cu 15 milioane de lei pentru achiziția a încă 1000 de brățări electronice, precum și pentru cheltuielile de personal necesare monitorizării.

,,Violența domestică rămâne o realitate tristă pentru România anului 2022. Problema este mare și combaterea fenomenului nu se realizează de azi pe mâine. Extinderea instrumentelor de prevenție și control eficiente sunt esențiale, iar monitorizarea cu brățări electronice a agresorilor are un rol major.

Operaționalizarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) de la 1 octombrie a adus mai multă protecție victimelor violenței domestice și mai mult curaj din partea lor de a se adresa autorităților, știind că există o soluție funcțională.

De la momentul în care am inițiat propunerea legislativă cu brățările electronice (decembrie 2019) și până la adoptarea legii (mai 2021) a trecut mai bine de un an și jumătate, iar creșterea numărului victimelor violenței domestice ne obligă să continuăm să implementăm monitorizarea agresorilor cu brățară electronică la nivelul altor două județe: Argeș și Timiș. De aceea, am depus, în acest sens, în numele PNL, un amendament la proiectul bugetului de stat pentru 2023.”, Alina Gorghiu, senator PNL și președintele interimar al Senatului.

sursă: Partidul Național Liberal, Facebook

Distribuie articolul