Alina Gorghiu, Președintele interimar al Senatului: „Locul României este în Schengen”

Alina Gorghiu, Președintele interimar al Senatului, consideră că locul României este în Schengen, iar acest lucru este întărit și de Colegiul Comisarilor care a aprobat comunicarea referitoare la România privind aderarea la spațiul Schengen.

„Locul României este în Schengen! Cetățenilor români trebuie să li se recunoască acest drept! Astăzi a venit o nouă confimare că România îndeplinește condițiile de aderare: Colegiul Comisarilor a aprobat comunicarea referitoare la România privind aderarea la spațiul Schengen”, a precizat Alina Gorghiu.

Aceasta a mai punctat faptul că „asigurăm deja securitatea frontierelor estice ale Uniunii și o facem foarte bine! România în Schengen a fost o prioritate pentru Guvernul condus de PNL! Este un proiect de țară, un drept al nostru ca stat membru UE, dar și o obligație a Uniunii Europene față de țara noastră”.

„Avantajele pentru țară sunt mari, un plus pentru economia națională: eliminarea cozilor de la granițe, pentru cetățeni și pentru transportatori, atragerea de investiții în România”, a subliniat liberala.

Leave a Comment