Alina Gorghiu: proiectul de lege demarat de PNL prevede reducerea TVA-ului la 5% pentru produsele dedicate copiilor

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a anunțat faptul că proiectul de lege demarat de PNL prevede reducerea TVA-ului la 5% pentru produsele dedicate copiilor.

PNL propune ca măsură legislativă:

  • reducerea TVA-ului la 5% pentru produsele esențiale pentru copii: lapte praf, mâncare pentru bebeluși, scutece, produse de igienă, precum și articole și accesorii de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii
  • reducerea TVA-ului la 5% pentru scaunele auto pentru copii, absolut necesare pentru siguranța copiilor.

„Reducerea TVA la 5% pentru anumite categorii de produse pentru copii este o măsură sănătoasă pentru părinții cu copii mici. E vorba de alimente pentru sugari (de ex. lapte praf), îmbrăcăminte, încălțăminte, șervețele și scutece pentru copii. Reducerea se aplică și pentru scaunele auto pentru copii, absolut necesare pentru transportul sigur al minorilor!”, transmite Alina Gorghiu.

De asemenea, senatorul Liviu Dumitru Voiculescu precizează că: „Măsura reducerii TVA-ului pentru astfel de produse este permisă de directivele europene în domeniu și, în același timp, este în deplină concordanță cu viziunea politicilor publice liberale destinate familiilor cu copii din România.”

Sursa: Facebook Alina Gorghiu / Facebook Liviu Dumitru Voiculescu

Leave a Comment