Andrei Baciu: România e într-o poziție unică în care poate avea o voce la nivel internațional

Ciprian S.
Andrei Baciu România e într o poziție unică în care poate avea o voce la nivel internațional

Andrei Baciu se află într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, unde a participat la mai multe întâlniri cu reprezentanții Departamentului de Stat american.

Discuțiile s-au concentrat pe tema inteligenței artificiale, în contextul unui an electoral semnificativ la nivel global: peste 40% din populația mondială va participa la alegeri în 2024.

Andrei Baciu a relatat despre aceste întâlniri printr-o postare pe pagina sa de Facebook, subliniind interesul și importanța acestor discuții.

Baciu a menționat că în cadrul întâlnirilor s-au abordat provocările actuale, inclusiv cele legate de inteligența artificială, într-un context remarcabil.

Peste 40% din populație, din țări care generează mai mult de 40% din PIB-ul global, va vota în 2024, în alegeri care se vor desfășura în principal în Statele Unite, Europa, Asia, precum și în America Centrală și de Sud. Astfel, aceste alegeri sunt considerate a avea un impact semnificativ asupra viitorului geopolitic și economic pentru anii următori.

Baciu a subliniat că, din perspectiva României, anul 2024 este unul crucial și că țara se află într-o poziție unică pentru a avea o voce recunoscută la nivel internațional.

Un subiect important adus în discuție a fost rolul emergent al inteligenței artificiale în alegeri. Analizele indică faptul că progresul tehnologic aduce noi provocări în campaniile electorale, în special în ceea ce privește riscul amplificării dezinformării.

Andrei Baciu a menționat preocuparea legată de fake news și deep fakes, considerându-le instrumente care pot submina democrația.

El a accentuat necesitatea de a dezbate și gestiona cu atenție aceste probleme, pentru a asigura un viitor stabil și în siguranță.

Sursă: Facebook Andrei Baciu

Distribuie articolul