Aproximativ 4.200 de puieți au fost plantați în cadrul campaniei ”Împădurim Maramureșul”

Campania ”Împădurim Maramureșul” se află deja la a treia ediție, iar în cadrul acesteia au fost plantați aproximativ 4.200 de puieți de brad, molid și frasin. Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, alături de mai mulți colegi din administrația județeană, cât și din instituțiile subordonate, au participat la acest eveniment. Ediția s-a desfășurat la Ocolul Silvic Târgu Lăpuș, pe o suprafață de 3.3 hectare, în Pasul Rotunda.

„Pe această suprafață a fost o pădure de aproximativ 30 de ani, care a fost doborâtă de o furtună puternică în 2017. Anul trecut, aici au fost plantați puieți, iar astăzi noi am realizat o lucrare foarte importantă de completări a puieților care s-au uscat, pentru a asigura regenerarea în totalitate a pădurii.

Acțiunea de împădurire pe care o organizăm deja pentru al treilea an consecutiv vizează creșterea suprafețelor împădurite de la nivelul județului nostru, în paralel cu tragerea unui semnal pentru ca toți cetățenii să fie mai responsabili cu mediul înconjurător și să păstreze curățenia atunci când petrec timp în natură. Numai așa putem avea un Maramureș curat și verde”, transmite președintele CJ Maramureș.

Sursa: Ionel Bogdan

Leave a Comment