Arad: 300.000 de imobile cadastrate gratuit în județ din 2017

Ciprian S.
cj arad iustin cionca
cj arad iustin cionca

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a fost prezent la Covăsânț pentru a marca finalizarea procesului de cadastrare a unității administrativ-teritoriale, alături de primarul Marius Silviu Oneț, de directorul OCPI Arad, Tatiana Clepe, și inginerul șef OCPI, Andreea Mariș.

Covăsânțul este a 11-a unitate administrativ-teritorială cadastrată gratuit în județul Arad, începând cu anul 2017. Tot de atunci, la nivelul întregului județ Arad au fost cadastrate în mod gratuit un număr de 300.000 de imobile, din bugetul ANCPI, fonduri europene, prin programul național de cadastru și carte funciară.

„Un beneficiu real al cadastrării este că a fost adusă în cărțile funciare realitatea din teren. Odată cu finalizarea cadastrării, întreaga comună are cărți funciare și a fost întabulat domeniul public și privat al comunei, respectiv al județului. Au fost cadastrate un număr de 6043 de imobile, în suprafață de 4180 hectare, iar beneficiarii nu au trebuit să plătească nimic pentru acest serviciu, care s-a realizat gratuit, din bugetul ANCPI. Le mulțumesc personal specialiștilor de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară din județul Arad, care s-au implicat în proiectele de la nivel local și astfel contribuie la dezvoltarea județului nostru, nu doar prin sistematizarea evidenței imobilelor, ci și prin scurtarea perioadei de așteptare pentru documentele care stau la baza certificatelor de urbanism. Și, sigur, e foarte important că odată cadastrată comuna, și sumele care intră în bugetul local din impozitele pe imobile vor crește. Cel puțin la fel de important este însă și că dovada proprietății imobilelor este condiția de bază a accesării fondurilor europene”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Primarul Marius Silviu Oneț a precizat că toate cărțile funciare vor fi puse de Primărie la dispoziția proprietarilor de imobile, în perioada următoare.

Sursă: comunicat de presă Consiliul Județean Arad

Distribuie articolul