Arad: drumul Lipova-limită județ Timiș în valoare de peste 51 milioane lei va fi finanțat prin Programul Anghel Saligny

Ciprian S.
Iustin Cionca CJ Arad
Iustin Cionca Arad

Consiliul Județean Arad a mai făcut un pas pentru a obține finanțarea modernizării drumului Lipova-limită județ spre Timiș prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

În ședința de Consiliu Județean s-au aprobat noii indicatori economici (costurile lucrării) ai drumului, cât și indicatorii tehnici specifici acestei categorii de investiție, conform cererii finanțatorului, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Costurile modernizării drumului, ajustate în raport cu creșterea prețurilor, se ridică la 51.662.327,72 lei (cu TVA).

„Această hotărâre completează proiectul inițial cu cerințele finanțatorului. Acest proiect va fi finanțat din fonduri guvernamentale. Creăm o nouă legătură spre Timiș, legăm Lipova cu autostrada A1, în condițiile în care proiectul strategic al Consiliului Județean Timiș pe următorul ciclu de finanțare este un drum care să se racordeze la al nostru și să ducă la autostradă”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul Lipova-Șiștarovăț-Cuveșdia-limită județ spre Timiș va avea o lungime de 22,1 kilometri, cu două benzi de circulație, cu o lățime a carosabilului de 6 metri+supralărgiri la curbe și va avea toate dotările privind siguranța circulației (marcaje, parapete, indicatoare etc.). Durata estimată a lucrării este de 26 de luni.

Sursă: comunicat de presă Consiliul Județean Arad

Distribuie articolul