Arad: finanțare de 142 mil. Euro pentru un traseu cicloturistic de 1,729 km

Ciprian S.
Iustin Cionca
Iustin Cionca

Proiectul „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic” a fost aprobat pentru finanțare prin Componenta 11 – Turism și cultură, a PNRR.

Proiectul depus în parteneriat de cele patru județe din Regiunea Vest, pentru realizarea unui traseu cicloturistic care să lege localitățile, a fost aprobat pentru finanțare prin PNRR.

Astfel, Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara au câștigat o finanțare de 142.642.500 de euro pentru realizarea unui traseu în lungime totală de 1.729 kilometri.

Consiliul Județean Arad este parte a proiectului „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”.

Președintele Iustin Cionca a declarat: „Ne-am asociat cu Consiliile Județene din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara pentru a pune în valoare această zonă frumoasă a țării. Creăm o legătură între obiectivele de interes istoric, social-economic sau turistic din cadrul fiecăruia dintre cele patru județe: Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Pista va intra în județul Arad prin comuna Secusigiu și va traversa comunele Felnac, Zădăreni, municipiul Arad, orașul Pecica, comunele Semlac, Șeitin, orașul Nădlac, iar pe al doilea traseu traversează comunele Birchiș și Săvârșin. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Arad a solicitat aprobare din partea tuturor consiliilor locale de pe traseul pistelor de biciclete. Le mulțumesc pe această cale primarilor și consilierilor locali care au răspuns solicitării noastre și au înțeles importanța acestei investiții”.

Sursă: comunicat de presă

Distribuie articolul