Arad: Iustin Cionca a declarat că Vladimirescu este cea mai urbanizată comună din județ

Ciprian S.
Arad Iustin Cionca a declarat că Vladimirescu este cea mai urbanizată comună din județ

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a continuat prezentarea administrațiilor liberale din județ cu o conferință de presă la care a participat primarul comunei Vladimirescu, Mihai Mag.

”Vladimirescu este cea mai urbanizată comună din județ, cu condiții de locuire ca în municipiu și un ritm de dezvoltare incredibil.”, a declarat liberalul Iustin Cionca.

“Noi, administrația județeană, am promis că vom rezolva și problema traficului rutier din localitate și astăzi putem spune că proiectele istorice ale Consiliului Județean în infrastructura rutieră au un impact direct asupra traficului din Vladimirescu! Aceste investiții rezolvă nu doar problema traficului, ci ajută și la posibilitatea creării unor noi zone industriale, a atragerii de noi investitori și, implicit, la dezvoltarea economică și creșterea nivelului de trai”, a spus Iustin Cionca.

Președintele CJA a vorbit despre „cel mai important proiect de infrastructură rutieră al Consiliului Județean Arad: construirea centurii de est, care va închide inelul de centură în jurul municipiului Arad. Proiectul centurii Vladimirescu-Fântânele-Arad include și un pasaj trecere cale ferată, la Vladimirescu, și un pod peste Mureș, la Fântânele, asigurându-se legătura între două drumuri naționale DN7 Arad-Deva și DN69 Arad-Timișoara, dar și racordarea la Autostrada Arad-Timișoara. Echipa tehnică a Consiliului Județean are săptămânal ședințe de lucru cu proiectantul. Centura este în prezent la faza de proiectare și obținere a avizelor, iar în paralel se lucrează la organizarea de șantier, pentru ca lucrările efective să înceapă, dacă totul decurge bine, în vară”.

Administrația județeană va construi, de asemenea, încă o centură a localității care va trece prin Combinatul chimic și se va lega de drumul Vladimirescu-Horia. Proiectul se află la faza DALI și anul acesta urmează proiectul tehnic. Un al doilea inel de centură al municipiului va lega Vladimirescu de Horia și de Zimandcuz, va conecta zonele industriale la drumul expres Arad-Oradea.

„Vladimirescu este unul dintre cele mai bune exemple de dezvoltare locală și muncim împreună atât pe proiecte mari, cât și pe proiecte locale, punctuale. Începând cu anul 2016, când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Arad, am sprijinit cu peste 4,2 milioane lei proiectele comunei. Menționez doar câteva dintre cele mai importante: extinderea rețelelor de gaz în zonele noi de locuințe, extinderea rețelei de apă, asfaltarea străzilor și amenajarea trotuarelor, extinderea iluminatului public, realizarea pavajelor stradale, construcția de magazii și garaje”, a încheiat președintele CJA, Iustin Cionca.

Sursă: Comunicat de presă CJ Arad / Facebook Iustin Cionca

Distribuie articolul