Arad: peste 3,1 mil. lei au fost investiți într-un centru de zi pentru persoanele vârstnice în comuna Zerind

Ciprian S.
Arad: peste 3,1 mil. lei au fost investiți într-un centru de zi pentru persoanele vârstnice în comuna Zerind

Comuna Zerind din județul Arad beneficiază de un centru de de zi pentru persoane vârstnice, realizat prin Regio-POR.

Imobilul care îl găzduiește a fost reabilitat, modernizat si adaptat pentru activitatea centrului de zi si unității de îngrijire a persoanelor vârstnice.

În urma lucrărilor, corpul principal de clădire a fost modernizat, mansardat, anvelopat, accesibilizat pentru persoane cu dizabilități prin amenajarea de rampe, lift și băi speciale.

De asemenea, a fost amenajată si o anexă pentru garaj și funcții administrative, accese si parcări, printre care și două pentru persoane cu dizabilități, dar și spații verzi.

Centrul a fost dotat cu mobilierul si echipamentele necesare: aparatură de uz gospodăresc, tehnică de calcul, echipamente și dotari pentru petrecerea timpului liber: televizoare și echipamente sportive.

De asemenea, a fost cumpărat un autovehicul destinat unității de ingrijire la domiciliu, adaptat și pentru transportul hranei calde la domiciliu.

Peste 3,1 milioane de lei au fost investiți în proiect, dintre care 2,9 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile.

Proiectul, realizat printr-un parteneriat public între Primăria Zerind și Asociația „Clubul pensionarilor Zerindul Mare”, a fost finanțat prin Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale.

Sursă: Facebook ADR Vest

Distribuie articolul