Arad: peste 60% din bugetul Consiliului Județean alocat pentru investiții și dezvoltare

Ciprian S.
cj Arad Iustin Cionca urbanism investiții și dezvoltare
cj Arad Iustin Cionca urbanism investiții și dezvoltare

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a precizat că peste 60% din bugetul Consiliului Județean este alocat pentru investiții și dezvoltare.

”Prioritatea noastră este atragerea de fonduri europene, bani din care putem construi, putem investi în dezvoltarea județului. Arădenii au așteptări majore și suntem obligați să începem noi proiecte și să ducem la bun sfârșit ceea ce am început. Așa cum spuneam, peste 60 de procente din bugetul Județului Arad merg înspre investiții! La asta se adaugă alte 80,5 milioane lei din excedentul bugetar, bani neutilizați anii trecuți şi care merg tot la investiții şi dezvoltare. Toate aceste sume, investite în proiecte majore ale Aradului, vor contribui la creșterea nivelului de trai.”, a precizat liberalul Iustin Cionca.

În ceea ce privește fondurile europene nerambursabile, acestea reprezintă 33% din buget și față de bugetul inițial al anului 2022 ele sunt în creștere cu 122 milioane lei.

De asemenea, există o creștere de 12 milioane de lei a sumelor din TVA și de 20 de milioane de lei a subvențiilor de la alte administrații în baza contractelor de parteneriat.

Direcțiile în care se împarte bugetul sunt drumuri județene (53% din fonduri), asistență socială (13%), sănătate publică (4%), cultură (7%), învățământ (3%), cu precizarea că fondurile pentru sănătate vor fi completate cu proiecte europene.

”Principala cheltuială, considerată investiție, cuprinsă în buget o reprezintă cofinanțarea proiectelor europene. Cheltuielile cu personalul reprezintă doar 12% din buget.”, a precizat liberalul Iustin Cionca.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Distribuie articolul