Arad: Primarul Bogdan Ban a anunțat finalizarea lucărilor de reabilitare realizate la Liceu Ion Creangă din orașul Curtici

Ciprian S.
Arad: Primarul Bogdan Ban a anunțat finalizarea lucărilor de reabilitare realizate la Liceu Ion Creangă din orașul Curtici

Bogdan Ban, primarul liberal al orașului Curtici, a anunțat că lucrările de execuție pentru proiectul ”Reabilitare Liceu Ion Creangă, etajare corp B și extindere cu un corp D, cu Dp+P+1E”, finanțat prin fonduri nerambursabile de la Bugetul de Stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală au fost finalizate în cursul lunii Septembrie 2023.

Contractul de Finanțare a fost semnat inițial în cursul anului 2015, având o valoarea inițială de 400.000 Lei. Datorită unor obstacole întâmpinate în cursul implementării proiectului, durata acestuia a fost prelungită, iar valoarea suplimentată datorită majorării costurilor în domeniul construcțiilor, ajungând la o valoare totală de 1.643.695,43 Lei.

În linii mari activitățile principale ale proiectului au constat în:

  • Extinderea liceului cu un nou corp, denumit corp D (Dp+P+1E), care cuprinde 18 săli de curs, cu destinația de laboratoare (laborator fizică, chimie, biologie, informatică, română, etc), grupuri sanitare ,instalații electrice,sanitare,termice noi la standardele de calitate corespunzătoare unei instituții de învățământ.
  • De asemenea s-au executat și instalațiile electrice de detecție (detectori fum- atât în clase cât și pe coridoare) ,semnalizare și avertizare incendiu cu acoperire totală (sirene exterioare și interioare) precum și instalațiile de stins incendiu și instalația de iluminat de securiate. S-a montat și o centrală de semnalizare incendiu.
  • S-a realizat un acces nou în liceu ,denumit intrarea principală (dotat cu ușă acces, copertină, trepte intrare, balustradă metalică, rampa cu o înclinație de 7% pentru persoane cu dizabilități locomotorii).
  • Acoperișul s-a realizat in sistem șarpanta din lemn (ignifugat împotriva focului), acoperit cu țiglă ceramica.
  • Protecția împotriva trăsnetului s-a realizat prin montarea unui dispozitiv performant ,tip PDA.
  • Realizarea unui acces in planul parter din corpul C in planul demisol in corpul D.
  • Realizare trotuare de garda si accese pietonale.
  • Realizarea unei copertine din lemn și policarbonat,în curtea interioară,pentru protecția trotuarului la corpurile A,B,C,D.
  • Execuția unui corp de clădire care adăpostește centrala termică și rezerva pentru apa pentru incendiu.
  • Etajarea Corpului B al Liceului ”Ion Creangă cu 1 etaj și legarea cu restul corpurilor liceului.

”Pentru a asigura cele mai bune condiții pentru elevi și cadrele didactice, Primăria Orașului Curtici va implementa proiectul ”DOTAREA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN ORAȘUL CURTICI, JUDEȚUL ARAD” – finanțat prin PNRR – Componenta C15. Astfel, prin acest proiect Primăria Orașului Curtici va achiziționa Mobilier, Echipamente IT, Materiale Didactice specifice, Echipamente și aparatură sportivă, însumând o valoare totală de peste 2.800.000 Lei – fonduri europene nerambursabile.”, a comunicat liberalul Bogdan Ban.

Sursă: Facebook Bogdan Ban

Distribuie articolul